Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG

Колтек газов инжекцион LPG Koltec-necam газова КОЛТЕК АГУ КОЛТЕК

You are not connected. Please login or register

филтър на разпределителя

3 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1филтър на разпределителя Empty филтър на разпределителя Вто Апр 26, 2011 5:18 pm

renovod

колеги може ли някой да ми опише как да сваля и да почистя филтъра на разпределителя и как точно изглежда щото и аз имам проблем при рязко форсиране не ще да дигне повече от 3500 оборота а и от време на време при изпреварване или зор превключва сама на бензин

hitsov

Махаш големият маркуч по който газта влиза в разпределителя и на щуцера му има една фина мрежичка. Това е.

igt

колеги, бих искал да попитам къде се намира филтъра на гозавата ми уредба, за до си го закупя и подняня, тъй като преди една седмица си купих волво в40 с ГИ NECAM

igt

АКО ИМАТЕ НЯКАКВИ СНИМКИ, МОЛЯ ДА ГИ СПОДЕЛИТЕ.
СЪЩА ТАКА БИХ ИСКАЛ ДО ПОПИТАМ ДАЛИ ТРЯБВА ДА НАПРАВЯ ПРОФИЛАКТИКА И НА НЕЩО ДРУГО ПО ГИ.
ВИДЯХ ОТ ФОРУМА, ЧЕ ИМА ДОБЪР МАЙТОР В ГР.СЕПТЕМВРИ, НО АЗ СЪМ ОТ ВИДИН И МИ Е ДОСТА ДАЛЕЧЕ

hitsov

Здравей,
Ще те помоля да не пишеш с caps lock понеже е грозно и изглежда все едно викаш.

По темата: Филтър има на входа на изпарителя, намира се в клапана(магнет вентила), виж каква марка е клапана и си купи филтър като за него - по 2-3 лева са.

Както писах преди това в темата има и една фина мрежичка на разпределителя. Като махнеш маркуча от който постъпва газта ще видиш мрежичката която е на щуцера.
С други думи казано - месинговото лъскаво нещо на снимката по-долу.

Ако те интересува друго чети форума вече сме изписали доста. Или поне аз каквото знам съм се постарал да го напиша доста подробно.
Успех!
филтър на разпределителя Koltec Distributor

igt

Колега, на първо място се извинявам за писането определено по-горе от теб, но бе по инерция, няма да се повтори.
На второ място, следва да отбележа, че изпарителя ми е със същата форма, като този, показан на снимката, която си приложил, за което много ти благодаря, с табела с надпис necam, въпросът ми е този клапан, магнет винтил, в който е филтъра, къде се намира, в соямия изпалител или на дрего място, ако е показан на снимката ти, ми пиши, когато имаш време, кое представлява този клапан.
На трето място държа да се извиня, тъй като отначало не знаех как да създам нова тема и представих въпроа ми в настоящата, след което съзадо нова тема във форума. Който иска може да пише в тоза, ако не в новата, която намирам за много актуална и полезна за всички регистрирани или не интересуващи ги лица.

igt

Много се извинявам,за тъпия въпрос, но изпорител и разпределител едно и също ли е или са различни части от газовия инжекцион?

8филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 11:21 am

hitsov

Двоен пост...

Последната промяна е направена от hitsov на Пон Май 16, 2011 11:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

9филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 11:22 am

hitsov

Двоен пост...

Последната промяна е направена от hitsov на Пон Май 16, 2011 11:24 am; мнението е било променяно общо 2 пъти

10филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 11:23 am

hitsov

Първата снимка която ти пуснах е на разпределителя. В него има стъпково моторче, което определя колко газ да се пусне към инжекторите и разпределя потока към тях.

А това е изпарителя. В него газта се изпарява и от течна фаза става в газова. Магнет вентила е това сивото от лявата страна, в което влизат жълтият и кафевият кабел:
ПП. Necam е по късният Koltec. Нямат разлика.
филтър на разпределителя 1283515517_117941787_1-Servisiranje-holandskog-KOLTEC-NECAM-i-AG-AUTOGAS-sistema-coka-1283515517

11филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 12:45 pm

igt

Колега, много ти благодаря за полезната и необходима ми информация, която ми представи, своевременно. Предстои ми, тъй като сега съм на рабата в службата да открия изпарителя, съответно клапана, да го разглоба и установа какъв филтър ми трябва.
Днес се обадих по телефона на Янис от гр. Септември, за да си поръчам филтър, но той ми каза, че трябва първо да проверя дали газовия инжекцион не е два филтъра, тъй като явно има и такива модели, след което отново да се чуем. Доколкото се ориентирам по снимките, от изпарителя към разпределителя газта тече по този по-дебелия маркуч, мисля,че е Ф16, на който можело да има има и друг филтър. След като погледна колата, ще установя и ще споделя установеното, свършеното и резултата.
Още веднъж много благодаря!

12филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 1:17 pm

hitsov

Да, правилно ти е казал Янис може да има и втори филтър на дебелият маркуч който пренася газта от изпарителя до разпределителя. Знам че Янис ги слага допълнително тези филтри, мисля че оригинално ги няма.
Проблема е че с времето парченца от мембраните и разни други боклуци отиват до тази цедка и я задръстват. Тези които успеят да преминат задръстват едни Y-образни каналчета под стъпковото моторче и колата почва да прекъсва на празни обороти.

За филтъра: Направо отиди до газаджийски магазин и им отвори капака. Те като видят клапана знаят какъв филтър ти трябва.
Успех!

13филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пон Май 16, 2011 2:07 pm

igt

Колата ми е нов внос, закупена преди една седмица с фабричен газов инжекцион.
Отваряйки капака на двигателя визуално се вижда само разпределителя, не й изпарителя, поради което следва да го открия сам, визуално да го огледам, след което да видя по кой маркуч тече газта кам разпределителя и ако на него има някакъв друг филтър да го сменя и него.
Нямам никакво доверие на т.нар. газаджии, тъй като няма специализирани специалисти по марки или по типове газови уредби. Всички казват няма проблеми правил съм това, след което запрочват да се чудят откъде да започнат и в процеса на работата се учат, но на мой или на някой като мен гърбовете. В такъв случай, защо аз сам да не си извърша горното. В града имаше един много кадърен, от собствен опит го казвам, но той почина млад.
След като разбера колко филтъра ми трябват не виждам пречка да си закупя и от Янис, особено ако има някви спицифики свързани с тях.
Както първаначално ми писа ще почистя и входната цедка на разпределителя.

14филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Чет Фев 13, 2014 11:12 pm

igt

На последната снимка по темата има тънко маркуче от изпарителя - това ли е вакумът?

15филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Чет Фев 13, 2014 11:36 pm

hitsov

Да.

16филтър на разпределителя Empty Re: филтър на разпределителя Пет Фев 14, 2014 8:40 am

igt

Много благодаря!

Sponsored content

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите