Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG

Колтек газов инжекцион LPG Koltec-necam газова КОЛТЕК АГУ КОЛТЕК

You are not connected. Please login or register

Палене директно на газ

3 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1Палене директно на газ Empty Палене директно на газ Вто Юни 19, 2012 12:12 pm

uliandim

Има ли начин да запаля колата направо на газ?

2Палене директно на газ Empty Re: Палене директно на газ Сря Юни 20, 2012 8:17 am

JSMK

Може, треба да врзеш +12 волти од акумулаторот до главниот релеј за газ. Кога ќе запалиш треба да откачиш +12 волти од релејот.

3Палене директно на газ Empty Re: Палене директно на газ Пет Юли 06, 2012 10:22 pm

hitsov

Добър въпрос! Понеже наскоро ми се счупи един пластмасов щуцер на бензиновата помпа ми се наложи да немеря някъкъв трик да я запаля директно на газ.
И успях де, но много трудно.
Процедурата:
+12 на соленоида на изпарителя
+12 на соленоида на разпределителя
Това до тук добре но пак не иска да запали, понеже стъпковото моторче е в най-долна позиция, т.е. затворено. За да успея да я запаля, трябваше да извадя ключа газ-бензин и да замася диагностичният сив кабел отзад. Когато това се направи, без да е дадено на контакт, стъпковото моторче почва да ходи нагоре-надолу, и като се изчака 3-4 секунди да се напълни колектора с газ, точно колкото да прекиха и да успее да прехвърли на бензин.
Тази процедура изобщо не я препоръчвам на никого, понеже ми се струва готова рецепта за взрив във колектора и много рев после, но тогава бях малко на зор и трябваше да я запаля по някъкъв начин.

Sponsored content

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите