Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG

Колтек газов инжекцион LPG Koltec-necam газова КОЛТЕК АГУ КОЛТЕК

You are not connected. Please login or register

Моля за съвети

4 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1Моля за съвети Empty Моля за съвети Нед Май 02, 2010 3:16 pm

toshev

toshev

Здравейте,имам Пежо 406 1.8 16V с ГИ колтек.
Проблема е следния,на първа и втора предавка при псдаване на по-малко газ предърпва,като е на свободна при подаване на газ се замисля(не винаги),на 3-та,4-та и 5-та понякока пак глъхне замалко.Миналото лято ми забиваше направо,ходих при Янис в Септември,смени ми мембраните и всичко се оправи(почисти ми и разпределителя).Добър майстор.От преди седмица взе да ми прави тези проблеми,от форума научих полезни неща,проверих си налягането-ок!,изчистих си филтърчено на газовия клапан,изчистих и цедката на щуцера на разпределителя.Обаче същата работа.
Днес забелязан че при включен климатик е добре!!!Или аз си внушавам......Някой може ли да каже дали е възможно това,има ли техническо обяснение за това.

Ако някой има мнение ще съм благодарен.
От Бургас съм и ми идва малко далечко да ходя за всяко нещо до Септември.

2Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Нед Май 02, 2010 5:29 pm

hitsov

Ако съм на теб бих пробвал да завъртя ниското налягане един оборот по посока на чесовниковата стрелка. Ниското налягане е онзи шестограм от страната на вакуума. Отбележи си все пак къде си бил, че ако стане по-зле да го върнеш.
Успех!

3Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Нед Май 02, 2010 6:46 pm

toshev

toshev

Ок мерси за съвета.На манометъра ми показа че е между 0.9 и 1 bar и затова не го въртях.Ама сега ще пробвам.

4Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Нед Май 09, 2010 12:48 pm

predator_310

Колега кажи дали има някаква промяна, защото моита ги прави същите работи и незнам какво да правя....

5Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Пон Май 10, 2010 9:14 am

toshev

toshev

Благодарности на hitsov.

Колата вече е добре.Завъртях един оборот както ме посъветва колегата,колата се пооправи но пак имаше наченки на предарпване,после врътнах още един оборот и вече Е ДОБРЕ!

Още веднъж хиляди благодарности Very Happy !

6Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Пон Май 10, 2010 3:37 pm

Sveto

На мен ми го правеше забиването от замърсен разпределител.Почистих го с луфтомер и се оправи...

7Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Вто Май 11, 2010 12:57 pm

predator_310

А видимо беше ли мръсен, при натискане с пръст нормално ли пружинираше или забиваше?

8Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Сря Май 12, 2010 6:30 pm

Sveto

Кое трябва да пружинира?Забиваше колата при малко подадена газ и ниски обороти....Виждаха се малки финни частици графит,но чак след като махнеш стъпковото....

9Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Чет Май 13, 2010 12:39 am

predator_310

Самата глава която регулира газта. При мен проблема е, че при рязко подаване на газ се зачудва за малко, даже си падат оборотите. Мислех, че е от ТПС, но не ми изписва грешка в диагностичен режим. Иначе като откача ТПС, веднага светва лампата и показва съответната грешка. Просто незнам къде може да е проблема.

10Моля за съвети Empty Re: Моля за съвети Чет Май 13, 2010 8:44 am

Sveto

Не посмях да го напъвам моторчето,ама го къпах с WD:D Не знам какво да те посъветвам....При мен понякога се спъва и мисли и ми светва чека,точно след като се набримчи турбото,тъкмо да излетя......Редукторът е нов(регулиран),смених филтрите,продухах медната тръба....дали пък не е от калпавата газ

Sponsored content

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Similar topics

-

» Моля за помощ

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите