Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Koltec-necam Колтек газов инжекцион LPG

Колтек газов инжекцион LPG Koltec-necam газова КОЛТЕК АГУ КОЛТЕК

You are not connected. Please login or register

Разход

2 posters

Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

1Разход Empty Разход Чет Юли 23, 2009 10:42 am

hitsov

Здравейте!
Много хубав форум сте направили.
Искам да помоля всички да дадът разхода им както на газ така и на бензин ако са го засичали.
Започвам аз:
кола- Сааб 900 '95 2.0 136кс.
извънградско 7.5-8.5бенз/10.5-11.5 газ
градско 14-15*бенз/20+газ
Струва ми се доста, но и колата си ми е доста жадна. Та не знам дали този(конкретно градският) разход е нормален. Все пак колата ми е 130кс 1350кг празна пускам климатих и градското е София. Пък и карам на някъкви супер кратки разтояния.
*градското съм го взел от данни и не съм го засичал лично.
Газовата е от типа с разпределител. Ако карам с пусната диагностика колата е почти винаги в ламбда контрол. Влиза в ламбда контрол 1 секунда след смяна на режима. Държи чудесни ниски обороти и съм я проверявал дали пуска газ. Всичко изглежда изрядно, но тоя разход ме убива.
Все пак кеф цена няма!!! Very Happy

2Разход Empty Re: Разход Вто Юли 28, 2009 4:33 pm

vgc

Разхода на един автомобил зависи основно от две неща: текущо техническо състояние и стил на каране на водача. Аз съм с фабрични показатели от 6.2 извънградско и 10.1 градско каране на бензин: http://catalog.auto.ru/catalog/cars/card/5729.html
Реалния разход който правя при включен климатик с А98 е 6.5/10.5 за София и съответно на газ 8.5-9.0/12.5-13. Лично според мен, при добре регулиран инжекцион не би трябвало разхода на газ да е с повече от 20% спрямо този на бензин (в момента моите 30% са в повече от нормалното, но не ми се разправя с донастройване на уредбата, а и нищо чудно разхода да се дължи на лошо гориво).
Германчетата имат полезен сайт за споделяне на информация за разхода на колите си, като например подобни на моята кола са тези: http://www.spritmonitor.de/de/uebersicht/27-Mazda/247-626.html?fueltype=3&constyear_s=1998&constyear_e=1999&minkm=1000 , а за SAAB разхода май е стандартно с над 20 процента спрямо моят модел.

п.п. Какво ви е мнението за газта на бензиностанции ЕКО, защото смятам да сменям тази от Лукойл с тяхната? С руският пропан-бутан след около 500-1000 км ми се запушват бензиновите инжектори, което отдавам на лошо гориво (правих наскоро анализ на отработените газове и на бензин и на газ при което показателите бяха отлични, но въпреки това се получава редовно запушване на бензиновите инжектори, когато не са влизали често в употреба).

Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Similar topics

-

» Разход на газ

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите